מגזין צלילה
מגזין צלילה .
מתוך מגזין מס. 33, פורסם באפריל 2004
החוף הקצרצר של אילת מספק לנו מספר לא מבוטל של אתרי צלילה, שאנו חוזרים ומבקרים בהם שוב ושוב. אבל מה עושים כשרוצים קצת לגוון, לנסות משהו חדש, כשהים התיכון לא משתף פעולה ודרום סיני קצת רחוקה ויקרה לנו? צלילה בטאבה זוהי אופציה חביבה מאד ונגישה לכולם. קפיצה קטנה מאילת אבל רחוק מלהיות "ירידה לסיני".
מתוך מגזין מס. 34, פורסם בספטמבר 2004
לרוב הצוללים בישראל "צלילה בצפון" משמע ראש הנקרה, חופי אכזיב והאוניות הטבועות של מפרץ חיפה ואילו "צלילה בדרום" פירושו – אילת.
אז יש לי חדשות-ישנות שכדאי לזכור ולשנן: יש עוד סוג של "דרום" בארץ, והוא דוקא בים התיכון.
מתוך מגזין מס. 36, פורסם בספטמבר 2005
"טרררררר......" השעון מצלצל, ושעה אחת קודם. לא בא לי לקום, אבל בתת מודע אני נזכר שיש סיבה לטלטול המעורר: צלילה בצפון. אני מזנק מהמיטה. שוטף פנים, רוחץ שיניים, מרתיח מים ומתחיל לסדר סטים של ציוד צלילה בארגזים. תוך רבע שעה הטנדר מועמס בציוד הצלילה שלי ושל חבריי, תרמוס קפה מחכה בסבלנות מתחת למושב ואני בדרכי לאסוף את החברה', מוכן לנסיעה נעימה למועדון הצלילה פוצקר שבנהריה, לעוד יום של צלילות ים-תיכון משובחות, כיאה לתחילת חודש ספטמבר.
מתוך מגזין מס. 44, פורסם בספטמבר 2009
מיותר לציין שלא הייתי בכולם, ולצערי גם לא ברובם. למעשה, אני בוש לספר, אפילו לא במקצתם. אולי ממש בחלק קטן ממקצתם, אבל איזהו עשיר...? השמח בחלקו, לא?
מתוך מגזין מס. 45, פורסם במרץ 2010
לא, זו אינה קללה בקלטית עתיקה. ריף האלפינסטון, למי שלא יצא להכירו, הוא ריף מאורך הנמצא בלב הים האדום, מול חופי דרום מצרים. הוא ידוע בזכות הקירות האנכיים התלולים שלו ובזכות הזרמים, המטורפים לעתים. אבל יותר מהכל, הוא ידוע בזכות האושיאניק לבן הקצוות ("כריש ארך גף" בעברית) - קרכרינוס לונגימנוס (Carcharhinus longimanus), או בשם החיבה: לונגימנוס.
מתוך מגזין מס. 47, פורסם באפריל 2011
ימים רבים הפליג הצי הטורקי בים התיכון, בחיפושו אחר קבוצת האיים בה התבצרו האבירים, אויבי הסולטן. הים סער, המפות לא היו מדויקות, הלוחמים היו תשושים והאיים לא בנמצא. כשחזר הצי היגע אל קונסטנטינופול, בירת האימפריה, והאדמירל התייצב בפני סולימאן המפואר, הוא נדרש לדווח על מסע הכיבושים. הוא הישיר מבטו אל הסולטן, כחכח בגרונו ואמר: "מלטה יוק!"
מתוך מגזין מס. 48, פורסם בספטמבר 2011
"קורס התמחות צלילה עם דולפינים? למה צריך לעבור קורס כדי לצלול עם דולפינים???" את השאלה הזו שאל אותי כמעט כל מי ששמע שאני מתעתד ללוות קורס כזה. והאמת היא שלא צריך. אבל גם לא צריך קורס התמחות בנושא סביבה ימית, או בנושא צילום תת-ימי, ובכל-זאת אנשים נרשמים לקורסים הנ"ל חדשות לבקרים, כדי להשתפר באותם תחומים, וכדי ליהנות מהם יותר. ובכן, גם קורס התמחות צלילה עם דולפינים הוא כזה: ארבע הצוללות שליוויתי בקורס ההתמחות שלהן ללא ספק שיפרו את הבנתן את עולמן של הדולפינים, למדו לא מעט על החיות שכולנו אוהבים, אבל בעיקר נהנו מחוויה יוצאת דופן: סופשבוע שכולו דולפינים.
מתוך מגזין מס. 49, פורסם באפריל 2012
כ-1,200 איים בלב האוקיינוס ההודי. ביתן של מנטות ענקיות, להקות עצומות של דגים צבעוניים, שפע כרישים, פסגות של הרים תת-ימיים עטורות שוניות אלמוגים טבעתיות (אטולים) – מסה כה אדירה של חיים ופעילות שלא חלמתם בכלל שקיימת, אלא אם כן אתם מסוג האנשים שחולמים חלומות ממש מוגזמים...
זהו גן העדן של האיים המלדיביים!
מתוך מגזין מס. 49, פורסם באפריל 2012
אני לא יודע איך נשארתי במוזמביק כל-כך הרבה זמן. התכנית היתה לנסוע לנקות את הראש לכמה חודשים, לצלול כמה שיותר ועל הדרך לסיים את קורס הדייבמאסטר. פתאום מצאתי את עצמי, כמעט שנתיים אחרי, מנהל מועדון צלילה, יושב בבקתת עץ מול האוקיינוס ההודי עם בקבוק בירה ביד ומנהל משא ומתן עם עורכת דין מקומית לרכישת שטח אדמה. השאלה המתבקשת, אולי, היא איך המרתי את אורח החיים השלו לחוף הים בהמולת הכרך של גוש דן?
מתוך מגזין מס. , פורסם ב
מזה זמן רב שאני חושב על צלילה בבריכת המשושים. המבנה הייחודי של בריכת המשושים מעל ומתחת סיקרן אותי ורק לאחרונה מצאתי שותפים המעוניינים בכך כמוני. בשורות הבאות מתוארות חוויותינו מהצלילה.
מתוך מגזין מס. , פורסם ב
בוא ונעשה משהו מיוחד . מה דעתך על צלילה במים מתוקים? אני שואל..
הוא מביט עלי כאילו נפלתי מהשמים. מים מתוקים..? שואל ולא מאמין ואני אומר כן.מתוקים וחמים. הוא לא מבין עדיין . איפה יש דבר כזה?
גן השלושה. סחנה אני עונה ורואה את עיניו נפתחות לרווחה.
מה העומק? הוא מקשה, לא יודע. בא ניסע ונבדוק.
מתוך מגזין מס. , פורסם ב
"האם נמצאה ספינת המעפילים 'האומות המאוחדות'?" מכיוון שהכותרת חושפת את הסוף (ספוילר...), אזי אספר לכם סיפור, סיפור בלשי, סיפור המחבר בין שברי ספינה להיסטוריה של העם היהודי והצלילה שאחרי....מעטים יודעים שייתכן ושרידיה של אניית המעפילים "האומות המאוחדות" עדיין קיימים ושוכנים כ-50 מטר מערבית לחוף ימה של נהריה, מכוסים בהררי חול ומחכים להיחשף מחדש.