מגזין צלילה
מגזין צלילה .
מתוך מגזין מס. 29, פורסם בינואר 2002
רק המחשבה על צלילה בראס – מוחמד, בקצהו הדרומי של חצי האי סיני, מספיקה להאיץ את הדופק אצל רוב הצוללים. אולם כאשר אתה ממש שם, מרחף מעל אינסוף כחול וצלול, ההרגשה מדהימה.
מתוך מגזין מס. , פורסם ב
על אף העובדה שהציידים הימיים המפורסמים ביותר הם הכרישים -טורפי על מהירים וחזקים, המגלמים עוצמה מעוררת קנאה - בהתבוננות מעמיקה יותר ניתן להבחין, שהציידים המתוחכמים באמת, הם דווקא אלה הנראים מסורבלים יותר.
מתוך מגזין מס. 46, פורסם בספטמבר 2010
הדולפינים והלווייתנים הם לא היונקים הימיים היחידים. קבוצה גדולה ומכובדת של טורפים ימיים נכללת אף היא ביונקים הימיים ומונה כרבע ממספר מיני היונקים הימיים החיים בעולם (126 מינים בכל הקבוצות ביחד). משפחת-העל "הטורפים הימיים" נקראת בלטינית Pinnipedia ומשמעות השם היא "סנפיר-רגליים", על שם סנפיריהם הקדמיים והאחוריים שמקורם האבולוציוני הוא רגליים קדמיות ואחוריות. מיני הסדרה הזו טורפים דגים ותמנונים וכוללים את משפחת כלבי-הים (Phocidae), אוטריים (Otariidae) – אריות-הים ודובי-הים ("כלבי-ים פרוותיים") - וסוסי הים (Odobenidae).
מתוך מגזין מס. 46, פורסם בספטמבר 2010
מבין כל האזורים הימיים בעולם, הים האדום עדיין נחשב לאחד האזורים הפחות מופרעים מבחינה סביבתית. זהו אזור ימי מבודד יחסית ומכיל תנאים סביבתיים מיוחדים הכוללים מצד אחד מים רדודים בקרבת החוף ומדף יבשת תלול במיוחד הצולל עד לעומקים של למעלה מ-2,000 מטרים באזורים מסוימים. התנאים המיוחדים הללו אפשרו התפתחות של מגוון רחב של גומחות מחיה אקולוגיות המהוות בית גידול ליצורים ימיים רבים. מינים ימיים רבים הינם ייחודיים לים האדום – אנדמיים - ולא נמצאים בשום מקום אחר בעולם ועל כן עלינו לדאוג לשמר את הים הזה לעתיד ילדינו והעולם כולו.
מתוך מגזין מס. 46, פורסם בספטמבר 2010
אור ראשון, צוות חוקרים ומתנדבים מפליגים אל הים הפתוח בסירת גומי גדולה לחפש דולפינים. תסריט המזכיר סרט טבע המצולם בהוואי, בקריביים או באוסטרליה. במחמל"י – מרכז חקר, מידע וסיוע ליונקים ימיים בישראל - הפועל תחת חסות אקדמית של המכון ללימודי ים על שם ליאון רקאנטי באוניברסיטת חיפה, זו שגרת עבודה. פעם בשבוע, במידה שמצב הים מאפשר, אנו יוצאים לים לחקור את אוכלוסיות היונקים הימיים בים תיכון מול חוף ישראל.
מתוך מגזין מס. 46, פורסם בספטמבר 2010
מגיל צעיר הרגילו אותנו לחשוב שישנם בטבע חמישה חושים: ראייה, שמיעה, מישוש, טעם וריח, אבל האמת היא קצת אחרת.
מתוך מגזין מס. 46, פורסם בספטמבר 2010
סדרת התחשאים, הידועים גם בשם "סירנות הים", או "פרות הים", זו סדרה של בעלי-חיים אקווטיים וצמחוניים, המאכלסים ביצות, לגונות, נהרות, שפכי נהרות ואזורים מים חופיים. קיימים כיום כארבעה או חמישה מינים ומין נוסף התקיים עד לאחרונה, והוכחד במאה ה-18 בידי האדם בשל ציד יתר (ראו מסגרת טקסט). שמם הלועזי נגזר מהמיתולוגיה היוונית, ויש הטוענים שיורדי-ים גלמודים טעו בהם וחשבו אותם לבתולות-ים ולסירנות.
מתוך מגזין מס. 48, פורסם בספטמבר 2011
היינו בעומק 40 מטר באחת הצלילות של קורס ה-DM כשהגיע הצב מהעומק. הרגשתי מספיק נוח לפתח איתו שיחה ערה (כן, החנקן עשה את שלו). "מה אתה עושה כאן?" שאלתי בעניין, אולי אפילו בתימהון. והוא, מבלי להיות מושפע מהעומק או מהחנקן, שחה מסביבי בקלות ונינוחות. הוא הביט על מיכל האוויר המסורבל, על הצינורות העוטפים אותי מכל עבר, הוא הביט על המשקולות והסנפירים הוורודים שהיו לי, זרק עוד מבט אחרון על המסכה שלי ושאל, כמעט בזלזול: "מה אני עושה פה?!" אחר, חבט בשתי גפיו הקדמיות, מערבולות המים הגיעו עד אליי, ונעלם אל תוך הכחול.
מתוך מגזין מס. , פורסם ב
אוכלוסיית העולם גדלה במהירות. למעלה מ- 3 מיליארד בני אדם ניזונים מחלבון טרי מהים מדי יום. כדי לספק את הדרישה הגדלה, שיכללה האנושות את שיטות הדיג והגדילה את ציי סירות הדיג. דיג יתר ושיטות דיג הרסניות הפכו לגורמים המובילים לקריסה של אוכלוסיות דגים ומערכות אקולוגיות בים....