מגזין "צלילה" מס'. 36
מתוך מגזין מס. 36, פורסם בספטמבר 2005
משחר האנושות התבונית מנצל האדם את משאבי כדור הארץ לצרכיו, ממצה את מחצביו ומכלה בשיטתיות את אוצרותיו הטבעיים. לעתים, תוך פגיעה אנושה ובלתי הפיכה. הצורך בהשגת מזון איכות גדל עם השנים והים משמש, מזה דורות, כמחסן-מרכזי בתחום זה. מטבחי ארצות הים מבוססים, רובם ככולם, על מרכיבים שמקורם מהים, כשבארצות דרום מזרח אסיה ויפן נוסף לצריכה האדירה נופך תרבותי עמוק ושורשי, כשיחדיו הם גורמים לפגיעה אנושה במיני דגים ובעלי חיים המצויים על סף הכחדה.
מתוך מגזין מס. 36, פורסם בספטמבר 2005
ב-20 שנים האחרונות מתרחשים ברחבי העולם אירועי "הלבנה", מחלת אלמוגים מדאיגה, בהיקף נרחב וגורמים לנזקים משמעותיים בשוניות האלמוגים. מדוע התופעה הזו מתרחשת? איך תשפיע על עתיד השוניות? ומה ההשלכות לגבינו?
מתוך מגזין מס. 36, פורסם בספטמבר 2005
כללי המשחק השתנו. עולם הצלילה השתנה. מנהגים של פעם היום נחשבים פסולים, צוללים של פעם היום נחשבים גסים. מיכאל לוין, צולל נלהב וחובב טבע נלהב לא פחות, מספר קצת על מה שהשתנה, ומדוע.